Tertnes Idrettslags bragdpris til Petter Strand

Petter Strand ble lørdag tildelt den høythengende bragdprisen på årfesten til Tertnes Idrettslag. Prisen bestod av et bilde av idrettanlegget og 2 lysestaker av Georg Jensen, og ble utdelt av styreleder i Tertnes Idrettslag Allianse, Tone Haugervåg Hjulstad.

Petter selv er midt i oppkjøringen med Sogndal, og kunne ikke stille på utdelingen. Prisen ble mottatt av hans far Viktor. Petter sine meritter er til stor inspirasjon for alle unge i klubben, og viser at hardt arbeid og stå-på-vilje lønner seg.

Utdeling bragdpris 24.01.2015 Petter Strand liten

Teksten og begrunnelsen for utdelingen:

Petter er en ekte Tertnesgutt, som sine foreldre og besteforeldre. På 70-tallet var bestefar på farsiden leder av Tertnes Idrettslag, mens bestefar på morssiden var nestleder. Både mor Elisabeth og far Viktor har lange fotballkarrierer bak seg i Tertnes.

Petter har spilt fotball siden han var 6 år. Petter er 94 modell, men spilte etter hvert med ett år eldre gutter. I 2007 vant han uoffisielt NM for smågutter med 93-laget i 2007.

Petter kom på seniorlaget allerede som 15-åring og utviklet seg fort til vår viktigste spiller i 3. divisjon. Petter kunne valgt å gå videre tidligere men har vært lojal mot klubben. Petter ble utlånt til Fyllingsdalen i 2. divisjon høsten 2013. Det laget ble norgesmester for junior i 2013 etter 3-2 over Rosenborg i finalen.

Tidlig i 2014 ble Petter solgt til Sogndal, og ble raskt en hit. Hans seriøsitet og treningsiver ble lagt merke til, og han spilte seg raskt inn på førstelaget. Å ta en forskjell på 3 divisjoner så raskt er meget imponerende. Petter ble kåret til Sogndals beste i sesongen 2014, og hadde lengst spilletid av samtlige spillere.

Høsten 2014 ble Petter også tatt ut til Norges U-21 landslag, hvor han scoret i debuten fra backplass!!

Petter fremstår i media som profesjonell og meget sympatisk og er med på å gi Tertnes et godt navn langt utover Bergens grenser. Og hvem vet hvor det ender? Takk for god innsats for klubben, og lykke til videre med karrieren!

Bragdpris 24.01.2015 Petter Strand liten

  • 25. januar 2015
  • pmhjulstad