Stor opplevelse, tross cupfinaletap for Tertnes J16

Et symptomatisk bilde for J16-cupfinalen: Tertnes, her ved Camilla Hvedding-Hansen, ble pakket godt inn av sterke Kongsvinger-spillere

Etter seier i Norway Cup og 2. plass i eliteturneringen Hafslund Cup, hadde Tertnes Jenter 16 stor tro på at de skulle kunne sikre seg NM-tittel og kongepokal. Men motstander og hjemmelag Kongsvinger ville det annerledes.

Kongsvinger tok grep fra start av og ledet 2-0 allerede etter 16 minutter ut i 1. omgang. NRKs favorittstempel til Tertnes ble snudd til beundring for dyktige Kongsvinger-jenter. Ved 3-0 til pause tenkte nok de fleste at løpet var kjørt. Men i innledningen av 2. omgang snudde kampen. Tertnes reduserte raskt til 3-1 og fortsatte trykket. Kampen sto og vippet i en periode, og alle Tertnes-supporterne ventet på en ny scoring av de blåkledde. Imidlertid punkterte Kongsvinger kampen med sin fjerde scoring, og da ble det tydelig at jentene ga opp. Kongsvinger kunne score nok et mål før dommeren blåste av kampen, slik at sluttresultatet ble 5-1 til hjemmelaget. Og bilde over av en svært godt «innpakket» Camilla Hvedding Hansen er vel ganske symptomatisk for hvordan Tertnes-jentene følte det i store deler av kampen.

Litt slukøret måtte en konstatere at Kongsvinger var bedre denne dagen, selv om også Tertnes hadde flere  gode scoringsmuligheter med bl.a. skudd i tverrligger og ned på streken. Men mest irriterte var nok Tertnes-jentene på seg selv for å ikke ha ytt opp mot sitt beste i finalen.

Finalen gikk på Gjemselund Stadion, og på tross av iskaldt og surt vær, var det en flott ramme rundt kampen. Norges Fotballforbund hadde lagt opp til like mye pomp og prakt som under seniorfinalene på Ullevål, og fotballpresident Yngve Hallén var tilstede og delte ut premier. Pengepremier det det også for 2. plassen, dvs. 15.000 kr fra NFFs samarbeidspartner Telenor. Nesten 1000 tilskuere overvar kampen, og i tillegg ble den streamet direkte på NRKs nett-TV. Så alt i alt må en kunne si at det ble en stor opplevelse for Tertnes-jentene.

Vi gratulerer både spillere og støtteapparat med NM-sølv og en fantastisk sesong forøvrig!

  • 11. november 2011
  • mbrox