Jenter 15/16 til topps i Norway cup

Jentelaget består av spillere født i 95 og 96, og med tilskudd fra 97. Mange av disse spillerne har tidligere deltatt i Norway cup uten å tape, men ingen av de har heller opplevd en finale.

For tre år siden røk de ut av semifinalen på myntkast mot Høybråten og Stovner, og for to år siden røk de mot danske Ballerup-Skovlunde i kvartfinalen, da også på myntkast.

«Bare finale er godt nok», uttalte Camilla Hvedding Hansen tidligere i uken til BT. I år skulle de ihvertfall ikke ryke på myntkast, da de er gammel nok til å avgjøre kampene på straffespark.

Jentene startet bra med full kontroll i gruppespillet. 16 scorede mål og null innslupne var fasiten før sluttspillet.

I 16-delsfinalen ventet Stabæk, et godt lag med høye ambisjoner. Kampen startet i et høyt tempo, og vi så tidlig at dette var kampen ingen ville tape. Tertnes var imidlertid veldig sultne på videre avansement, og ledet på et tidspunkt 4-1. Stabæk ga imidlertid aldri opp, og på slutten var det veldig spennende med et 4-3-resultat. Det ble ikke flere mål og Tertnes var videre.

Kampen i 8-delsfinalen ble en lettere batalje hvor Tertnes hadde full kontroll fra start til slutt. 3-0 mot Skjold sendte Tertnes til kvartfinalen.

Her ventet Høybråten og Stovner, samme motstander som sendte jentene hjem for tre år siden. Revansjelysten var stor, og Tertnes startet best. Det var imidlertid H/S som scoret først, og da meldte nok nervene seg litt. Skulle jentene nok en gang ryke før finalen?
Etter målet måtte Tertnes presse på, noe som ga rom til sultne H/S-spillere. Det ble skapt sjanser begge veier, og tiden så ut til å renne ifra Tertnes. Plutselig kom det en gjennombruddspasning som sendte en Tertnesspiller alene med keeper. Hun rundet keeperen og puttet ballen i mål. 1-1 på kampens siste spark på ballen…
Det betydde ekstraomganger med golden goal. Og det skulle ikke gå lange tiden før Lisa ble felt i 16-meteren til H/S. STRAFFE! Charlotte steg frem og satte ballen kontant i mål. 2-1 og semi!

I semien ventet nok en tidligere bekjent, Ballerup-Skovlunde som sendte Tertnes hjem for to år siden.
Vi fikk i denne kampen se to gode lag som hadde veldig lyst på en finaleplass. Tertnes fikk en meget god start på kampen med 2-0 til pause etter scoringer av Stine. Vi visste imidlertid at danskene var et godt lag, og ingen seier ble tatt på forskudd. 25 minutter gjenstod.
Dette skulle vise seg å bli nok en thriller. Danskene brukte andreomgangen til å putte to mål, og nok en gang ble det ekstraomganger. Denne gangen ble det ikke noen flere scoringer, og kampen gikk til straffespark.
Først ut til å skyte var keeper, Hanne. Hun startet med å putte første ball i nettet bak den danske keeperen, før hun selv reddet danskenes første forsøk. Et godt psykologisk overtak. Etter dette puttet Tertnes og Ballerup-Skovlunde to hver. 3-2 til Tertnes. Tertnes puttet sin fjerde, og danskene måtte score for å være med videre. Den danske jenten skjøt imidlertid over og Tertnes fikk finaleplassen!

I finalen ventet Lyn. Kampen startet uten så mange sjanser, men med et lite soillemessug overtak til Tertnes. De var også det eneste laget som scoret før pause. En god start!
Andre omgang fortsatte i samme spor som første, men med litt flere sjanser. Det var imidlertid ingen av lagene som scoret, og Tertnes kunne nok en gang heve gullpokalen over hodet etter en kjempeprestasjon i Norway cup!

Vi gratulerer jentene og lagledelsen med en veldig stor bragd! Fullt fortjent!
Vi gratulerer også Lisa Naalsund som ble kåret til finalens beste spiller.

Eksterne sider:
BA: – Helt ubeskrivelig
BT: Etterlengtet Norway cup-gull
norwaycup.no: Ubeseiret
Dagbladet: Lå våken i hele natt

  • 6. august 2011
  • andreashj